Ku koalícii pre voľby do VÚC sa prešovská KR ANO vyjadrí v stredu

06.09.2005 Prešov

Prešov 6. septembra (TASR) - Krajská rada Aliancie nového občana sa k svojmu postaveniu v koalícii pre voľby orgánov Prešovského samosprávneho kraja vyjadrí ...
Prešov 6. septembra (TASR) - Krajská rada Aliancie nového občana sa k svojmu postaveniu v koalícii pre voľby orgánov Prešovského samosprávneho kraja vyjadrí po rokovaní v stredu 7. septembra. Pre TASR to dnes povedal podpredseda ANO a predseda KR ANO v Prešove Alexander Koval.

Začiatkom augusta ANO vstúpila do koalície na podporu súčasného predsedu PSK Petra Chudíka, kandidujúceho do volieb za stranu Smer - sociálna demokracia ako jej nečlen a podporu mu ako prvé vyjadrilo Hnutie za demokraciu.
Koval odmietol pred rokovaním akékoľvek špekulácie, iba naznačil, že vnútorné pnutie v strane môže mať vplyv na jej pozíciu v koalícii.
KR ANO v Prešove ako jediná z krajských štruktúr strany nevyjadrila podporu predsedovi ANO Pavlovi Ruskovi. Na druhej strane nie je v koalícii pre voľby orgánov PSK s koaličnými partnermi z veľkej politiky. SDKÚ a KDH majú pre voľby predsedu PSK svojho kandidáta - nominanta KDH Dušana Hrušku.
 

Vyberte región